Едно от най-старите кафенета в Италия навърши 300 години през 2020

...
Едно от най-старите кафенета в Италия навърши 300 години през 2020
Коментари Харесай

300 години кафене Флориан във Венеция посреща елита

Едно от най-старите кафенета в Италия навърши 300 години през 2020 година, само че в рестриктивните мерки поради пандемията тази годишнина беше подмината. И в този момент след отварянето на Италия за туризма популярното кафене " Флориан " отбелязва 303 година и към момента посреща посетители от целия свят в своя необароков жанр, недокоснат от времето. Кафене „ Флориан “ е от тези места, където незабавно ще се придвижите във времето на роклите с кринолин и шапки с пера, когато мъжете са носели перуки и обувки на токове, с цел да подчертаят своя доблестен генезис.

Три века по-късно почти нищо не се е трансформирало: дървените ламперии и изящни дърворезби, изрисуваните тавани и стени, позлатените полилеи с приглушено осветяване и ароматното, което е известно в целия свят.

Точно на площада Сан Марко във Венеция против Двореца на дожовете всички туристи се тълпят от ранна заран до късна вечер, с цел да усетят атмосферата и да опитат напълно италиански артикули, поднесени с венециански финес. Да, кафето е повече от скъпо, само че удоволствието от чашката освежаваща течност на фона на красивата Венеция е повече от кино преживяване. 
               

. и истинското му име е Alla Venezia Triumfante (Триумфиращата Венеция), само че единствено за няколко месеца. След това всички почнали да го назовават „ Флориан “ на името на съдържателя. Кафенето остава отворено даже по време на войни, като предлага леки похапвания, освежаващи питиета и прелестно място за среща с другари.

Защо " Флориан " се трансформира в по този начин значимо средище...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР